Válasz a Car-Őr „autóvédelmi” kialakítást forgalmazó cég félrevezető, egyben hamis, hazug vádaskodásaira.

A P.T.B. Pajzs Kft. által gyártott, forgalmazott és egyben telepített Pajzs Technológiájú gépjárművédelmi rendszerek védettséget élveznek és termékminta oltalom alatt állnak. Ebben a termékcsaládban szintén védettséget élvez a „pajzs” szó, a „pajzs technológia” és a „pajzs védelem” kifejezések is. Ez azt jelenti, hogy más, szintén gépjárművédelmet kínáló versenytárs az interneten sem etikai, sem jogi értelemben nem hirdetheti tevékenységét a fentebb megnevezett kifejezések alatt. Az elmúlt több, mint kettő évtized alatt ezt a legtöbb versenytárs megértette és tiszteletben is tartja, így ezek a cégek a fizetett hirdetéseiket nem engedik megjelenni a P.T.B. Pajzs Kft. saját felületeire.

Először 2016-ban tapasztaltuk azt, hogy a Car-Őr néven fizetett hirdetéseket jelentetett meg az azt forgalmazó társaság, amit mi feléjük szóvá is tettünk, azt ők el is ismerték, majd írásban közölték, hogy felhagynak a jogsértő magatartással. Ezt az alábbi, általuk írt elektronikus levéllel igazoljuk:
Tárgy: Re: Fwd: Tájékoztatás
Dátum: Thu, 15 Dec 2016 10:54:45 +0100
Feladó: Zoltán Kocsis <--->
Címzett: Pajzs Technológia <info@lophatatlan.hu>
CC: Gábor <--->

Tisztelt Tímár László Úr,

megjegyzésére annyit tudok válaszolni, hogy 2016. november 22. napja óta bizonyíthatóan nincsen olyan hirdetés beállítva, hogy pajzs szó begépelése esetén megjelenjen a hirdetésünk. Ha gondolja erről szívesen egyeztetek a hirdetését kezelő marketinges kollégával is. Nyugodtan keressen ezen az e-mail címen vagy telefonon is az ügyben, hogy elkerüljük a félreértéseket.

Üdvözlettel:
Kocsis Zoltán
---

Becsaptak bennünket (is), hazudtak nekünk (is) és az ígéret ellenére a jogsértő Htech- Auto Kft. a jogsértő magatartást tovább folytatta, a Car-Őr névre hallgató termékének a hirdetéseit továbbra is engedélyezte a Google felületén a P.T.B. Pajzs Kft. által oltalom alá helyezett kifejezésekre. Mivel a többszöri kérésünk és felszólításunk nem vezetett eredményre, ezért 2019-ben az Htech-Auto Kft.-vel szemben a megfelelő jogi eljárást megindítottuk, amely jogi eljárás jelenleg is folyamatban van. A per során folyamatosan azt tapasztaltuk, hogy egy, egy tárgyalási napot megelőzően a Car-Őr fizetett hirdetései ki lettek kapcsolva, majd a tárgyalás befejeztével a fizetett hirdetéseket visszakapcsolták, ami mind a mai napig folyamatosan fennálló jogsértő állapot. Mindez azt is jelenti, hogy a Car-Őr kialakítást forgalmazó cég a Pajzs Technológiájú gépjárművédelmi rendszert tartja etalonnak és ezáltal 2016 óta a Pajzs Technológiájú gépjárművédelem oldalvizén is igyekeznek ügyfélkört kialakítani még akkor is, ha ezzel ők lopnak, ha kell, akkor a bíróságon is hazudnak, másokat félrevezetnek, becsapnak és csalnak. Mindez a magatartás alapjaiban teremti meg a tisztességtelen piaci magatartást, amit az alábbi tényekkel támasztunk alá:

- Azt állítják, hogy a termékeik értékesítése során tisztességes magatartást tanúsítanak.
Ez hamis, hazug állítás, ami már önmagában megtévesztő és félrevezető egyben. Bárki, aki a Google keresőbe beírja a „pajzs” szót, „pajzs védelem”, illetve „pajzs technológia” kifejezéseket, akkor azonnal találkozni fog a Car-Őr fizetett hirdetéseivel.
Ez az állításuk megdőlt, mert tisztességtelen úton igyekeznek ügyfélkörüket bővíteni.

- Azt állítják, hogy nem a versenytárs hirdetésével adják el termékeiket.
Ez is hamis és egyben hazug állítás, mert a P.T.B. Pajzs Kft. oldalaira elhelyezett fizetett hirdetések útján igyekeznek ügyfélkörüket bővíteni. Erről bárki meggyőződhet, aki a Google keresőbe beírja a „pajzs” szót, „pajzs védelem”, illetve „pajzs technológia” kifejezéseket. Ugyanis azonnal találkozni fog a Car-Őr fizetett hirdetéseivel.
Ez az állításuk is megdőlt, továbbra is hazudnak, ami tisztességtelen piaci magatartás.

- Azt állítják, hogy nincsen ráhatásuk a Google Ads rendszerére.
Ez szintén egy hamis és egyben hazug állítás. Ugyanis a Google Ads rendszere is tartalmazza az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF), amelyben egyértelműen le van írva, hogy mi módon lehet beállítani egy fizetett hirdetést pontosan annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a jogsértések.
Itt található meg a Google Ads erre vonatkozó irányelve:
Ezezn felül Hajós Gábor a Car-Őr terméket forgalmazó cég vezetője 2019. augusztus 2-án az alábbi levéllel egyértelműen elismeri, hogy igenis van nekik is ráhatásuk a Google Ads rendszerére, hiszen ha akarják, ki tudják kapcsolni a hirdetéseik megjelenéséből a jogvédelem alatt álló kifejezéseket.
Tárgy: Re: Jogszerűtlen hirdetés
Dátum: Fri, 02 Aug 2019 15:29:11 +0200
Feladó: ---
Címzett: Pajzs Kft. <info@pajzs.hu>
CC: ---

Tisztelt Tímár László!

...
Sokadjára ismétlem, hogy nem hirdetünk a pajzs szóra semmilyen formában. Sőt már korábban kérésére, szívjóságból a saját gépjárművédelmi kialakításukat beillesztettük a kizáró kulcsszavak közé.
...

Budapest, 2019. augusztus. 02.

Üdvözlettel,
Hajós Gábor
Hajós Gábor ismételten hazudott, ígéretét nem tartotta be, részükről a jogsértő hírdetések mindennaposak.

- Azt állítják, hogy nincs olyan előírás, hogy egy versenyszereplőnek minden versenytársra kiterjedő kutatást kéne végeznie és a keresőszavakban teljes körű kizáró szavak gyűjteményét létrehoznia.
Ez szintén hamis, sunyi és egyben hazug állítás. Ha kutatást nem is kell végezni, de kérés, felszólítás esetén, amikor egy versenytárs jelzi, hogy ezzel ők jogsértést követnek el, mindenképpen kötelessége lenne egy cégnek a jogsértő magatartást azonnal megszüntetni.
A Car-Őr terméket forgalmazók itt azonban elismerik, hogy létezik a kizárásos kulcsszavak lista lehetősége minden reklámozó részére, amit azonban ők tudatosan használnak úgy, hogy azzal mások felé jogsértőek legyenek. Mindez szintén azt igazolja, hogy a Car-Őr terméket forgalmazók végtelenül tisztességtelenek, érdeklődőiket és szinte bárkit félre vezetnek, becsapnak, hazudnak, ha ezt az érdekeik úgy kívánják.

Természetesen a jogi eljárás még folytatódik, mivel a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő a rá bízott feladatot nem értette meg, aki arra is képtelen volt, hogy legelső feladatként megnézze a Google Ads Általános Szerződési Feltételeit, ami egyértelműen tartalmazza a fizetett hirdetések legaprólékosabb beállításait is, beleértve a kizáró kulcsszavak lehetőségével együtt. Ezáltal elkerülendő a jogsértést. Az külön sajnálatos, hogy egy ilyen felületes, hozzá nem értő személy lehet igazságügyi szakértő, aki nem tartozik felelősséggel az általa végzett tevékenysége során.

Összességében kijelenthető, hogy a Car-Őr terméket forgalmazó társaság nem nevezhető tisztességesnek. Érdekeiknek megfelelően hazudnak, másokon élősködnek.
Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy mit érhet az, amit adnak ügyfeleiknek, amennyiben ilyen hamis, hazug magatartást tanúsítanak, mivel ezek szerint tisztességes eszközökkel nem működik és nem megy nekik.

Tisztelettel.
Tímár László


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...