Figyelem!

A BMW gyártmányú gépjárművek lopási statisztikája típustól függetlenül erősen megnőtt!
Több olyan károsult gépjármú tulajdonos elmondása alapján, akiknek ellopták a gépjárművét, az a téves elképzelése volt, hogy a BMW gyártmányú gépjárműveket nem lopják, illetve a BMW gyártmányú gépjárművek ellophatatlanok!
Indoklásként felhozzák a BMW gyári védelmi kialakítását, ami a gépjármű lopásokat meggátolja.

A valóság a következő:
A gyári kialakítású védelem alkalmatlan a gépjárművek ellopásának a megakadályozására!
(Ez nem csak a BMW gyártmányú gépjárművekre igaz.)
A károsult gépjármű tulajdonosok elmondása alapján többeknek az otthonuk kertjéből, garázsából lopták ki a gépjárműveket.

Figyelem!
A bizonyíthatóan nagy mértékű gépjárműlopások ellen megoldásként a BMW gépjárművek lopás elleni védelmére többek között az alábbiakat alkalmazzák.
1. Vagy GPS alapú rendszert építenek be a gépjárművekbe a lopások megakadályozására, amely termék forgalmazói is elismerik, hogy ez sem nem oldja meg a gépjármű lopás elleni védelmet.
(Ez nem paradoxon? Mi az, hogy nem oldja meg a gépjármű lopás elleni védelmet az a valami, amit a gépjármű lopások megakadályozására kínálnak és alkalmaztatnak a BMW gyártmányú gépjárművek tulajdonosaival!?)
2. Vagy az OBD csatlakozón keresztül történő és a lopásra kiszemelt gépjárművel való illegális kommunikációt próbálják nehezíteni, illetve meggátolni. Ami a profi tolvajokkal szemben szintén semmit sem ér, mert a tolvaj a gépjármű motorterébe való bejutás után azt csinál illegálisan a gépjárművel, amit csak akar. A BMW-ket pedig nem amatőrök, hanem profik lopják el!
Ezek a megoldások még csak számottevően sem lassítják le a tolvajokat a lopás sikeres kivitelezésében. Olyan pedig nem létezik, hogy GPS alapú gépjárművédelem! A GPS kiegészítője lehet, de alapja nem lehet a gépjárművédelemnek, mert a GPS leárnyékolható természetes és mesterséges úton. Ami azt jelenti, hogy a leárnyékolás után az alap szűnik meg. Akkor mi fogja tovább védeni a gépjárművet, ha az alap megszűnik? Semmi.

Ne dőljön be a következőnek! Több károsult BMW tulajdonos elmondása alapján az alábbi történhet:
Amennyiben Ön a gépjárművét eladásra kínálja, a következő gépjármű lopási módszert alkalmazzák.
Telefonon történő előzetes egyeztetés után találkozót beszélnek meg annak érdekében, hogy a gépjárművet megnézhessék vételi szándékkal élve. Ez általában egy olyan hely, ahol van vendéglátóipari egység (kocsma, büfé, falatozó, stb.).
Amikor a gépjármű eladója a gépjárművel a helyszínre ér, a tolvajok már előzetesen figyelemmel kísérik a terepet. Majd közlik a gépjármű eladójával, hogy késnek egy kicsit, ezért egyen, igyon, kávézzon nyugodtan a büfében, kocsmában, stb.
Amíg a gépjármű tulajdonosa bemegy és eszik, iszik, kávézik, addig ellopják a gépjárművét!
Az elmondások alapján a lopási cselekmény nem haladja meg az 5 percet.

Ebben az esetben a tolvajok előnyei:
Saját terepre csalják a vétlen áldozatukat, ahol nem kell váratlan eseményre számítaniuk
Tudják, hogy mivel állnak szemben, ezért fel tudnak készülni
Az előzetes tájékozódás alapján tudják, hogy van e külön védelem a gépjárműben, vagy nincs
A végeredmény: a gépjárművet ellopják.

A cégünk statisztikája alapján elmondható, hogy a prémium márkájú gépjárművek közül a BMW gyártmányú gépjárműveket éri a legtöbb esetben támadás lopási szándékkal!
A Pajzs Technológiájú gépjárművédelemmel eddig minden esetben meggátoltuk a gépjárművek ellopását!

Pár példa:

2009. december hónapban egy BMW X5 és egy BMW 7 típusú gépjárművet akartak ellopni a tolvajok Szentendrén, Pismányból. A gépjárművek egy házaspár tulajdonában vannak. A lopási cselekményt a Pajzs Technológia meggátolta.
Ugyanazon az éjszakán öt házzal arrébb kettő darab BMW gyártmányú gépjárművet loptak el szintén Pismányból, a károsult gépjármű tulajdonos garázsából, amelyekben nem a Pajzs Technológiájú gépjárművédelem volt, hanem egy másik cég rendszere.

2010. március 22-én az egyik ügyfelünk BMW 3 típusú gépjárművét próbálták ellopni a saját garázsából. A lopási cselekményt a Pajzs Technológia gátolta meg.

2010. április 7-én egy BMW X6 típusú gépjárművet próbáltak meg ellopni Nyíregyházán. A cselekményt a Pajzs Technológia gátolta meg.

Javasoljuk, hogy minden esetben gondoskodjon a gépjárműve védelméről!
Abban az esetben, ha Önnek a gépjármű megvételekor az eladó, a kereskedő, a márkaképviselet azt állítja, hogy az Ön által választott gépjárműveket nem lopják, ezt a kijelentést kérje írásban, amit cég szinten névvel, aláírással, beosztással és pecséttel ellátnak!
Ne engedje, hogy az Ön sérelmére a mások felelőtlen, a valóságot nélkülöző kijelentései végett bűncselekményeket követhessenek el!
Követelje meg a korrekt tájékoztatást, ahol a szolgáltatást, vagy eladást végzők részéről a későbbiekben név és személy szerint is számon lehet kérni az általuk Ön felé tett kijelentéseket!


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...