Létezik e olyan, hogy kulcs nélküli vezérlés?

Nem. Ilyen nem létezik annak ellenére, hogy vannak olyan cégek, akik a gépjárművédelemre szánt portékájukat a jobb eladhatóság érdekében úgy hirdetik, hogy: „Kulcs nélküli vezérlés.”
Aki ilyet állít, az azt jelenti, hogy:
1. Tényleg nincsen „kulcs” általi vezérlése annak, amit az érintett cég gépjárművédelem gyanánt kínál.
2. Az érintett cég valótlant állít, félre vezetve érdeklődőit és ügyfeleit. Azaz, hazudik.
Valljuk be, hogy egyik állapot sem bizalom gerjesztő.

Indoklás:
1. Amennyiben egy utólagosan beépített gépjárművédelmi kialakításnak nincsen kezelő szerve, amivel magát a védelmi kialakítást működtetni - ki, bekapcsolni - lehet, akkor ez azt jelenti, hogy az így elkészített „védelmi kialakításnak” nincsen „zárja” sem elektronikai, sem mechanikai értelemben és ezáltal nincsen zárt állapota sem. Az ilyen megoldás végeredményképpen semmire sem jó, gépjárművédelemre pedig még kevésbé.
Ezt úgy képzelje el a Tisztelt Olvasó, mintha valaki egy olyan biztonsági ajtót kínálna eladásra, amin nincsen sem zárszerkezet, sem kilincs és az eladó ennek ellenére azt állítaná, hogy ezen asz ajtón keresztül illetéktelenek képtelenek lesznek bemenni, csak az arra jogosultak!

A másik lehetőség az, hogy az utólagosan beépített, de saját vezérléssel nem rendelkező gépjárművédelemre szánt valaminek a vezérlését a gépjármű saját indító kulcsának a vezérlésével oldják meg. Akkor felmerül a kérdés, hogy ez mennyire nevezhető gépjárművédelemnek és ennek mi az értelme? Ugyanis a gépjármű tolvajok a lopásra kiszemelt gépjárművek gyári védelmét könnyű szerrel hatástalanítják és a központi zárakat is roncsolás nélkül, elektronikai úton kinyitják. Majd ezután beülve a gépjárműbe, azt szó szerint másodpercek alatt ellopják.
Amennyiben egy utólagosan beépített gépjárművédelemre szánt valaminek a vezérlését a gépjármű saját indító kulcsába integrálják, akkor azt is hatástalanítja a tolvaj és a gépjármű pontosan annyi idő alatt lopható el, mint a fentebb leírtaknál. Másodpercek alatt.

2. A hazugságról.
Nem meglepő, ha egy cég azért állít valótlant és hazudik, hogy ezáltal előnyhöz jusson. Ez alól nem jelent kivételt a gépjárművédelem területe sem. Vannak cégek, akik megtévesztik és félrevezetik az érdeklődőiket, nem törődve a következményekkel.

A „Kulcs nélküli vezérlésnek” bármelyik formáját is alkalmazza egy cég, semmilyen plusz hozzáadott értéket és védelmet nem ad ügyfeleinek! Egy gépjármű pontosan ugyanúgy ellopható marad, mint annak előtte. Aki ezt elhiszi, az súlyos árat fizethet meg naivságáért. Ebben az esetben pedig a tét nem más, mint a rászedett gépjármű tulajdonos gépjárműve.


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...