Mit jelent a gépjárművédelmi rendszerek és eszközök általános és közös hiányossága a „hozzáférhetőség”?

A gépjárművédelemben meglévő általános és közös hiányosság, a gépjárművédelemhez való hozzáférhetőség kettő féle módon van jelen.
Ha a felkészültséggel rendelkező gépjármű­tolvaj bejut az adott gépjármű motorterébe, akkor azt a gépjárművet semmi sem menti meg az ellopástól! Aminek az oka, hogy vagy nem volt gépjárművédelem, vagy az alkalmazott gépjárművédelem hiányos, azaz hozzáférhető.

1. Hozzáférhetőség a beépített védelmi kialakítás egységéhez.

Tegyük fel, hogy a gépjárművédelmi kialakítás egysége nincs „eldugva”, azaz megtalálható. 
Ebben az esetben a hozzáférhetőség azt jelenti, hogy a tolvaj a beépített védelmi kialakításhoz, mint „hardware” egységhez fér hozzá. Ezek után megteszi a szükséges tennivalókat annak érdekében, hogy a gépjármű elinduljon. Majd ellopja(ák) a gépjárművet.
Ez a hozzáférhetőség egyik példája.A képen látható eszközzel a kiszemelt gépjármű maximum 2 perc alatt ellopható. Az ok a hiányos, hozzáférhető gép­jár­mű­védelem!

2. Hozzáférhetőség a védelmi rendszer által aktivált immobiliser pontokhoz.

Tegyük fel, hogy a gépjárművédelmi kialakítás egysége „jól el van dugva” annak érdekében, hogy a tolvaj azt ne találhassa meg. Sőt, csak egy titkos kapcsolóval, egy rejtett kapcsolóval lehetséges a gépjárművet elindítani még akkor is, ha kéznél van a gépjármű indító kulcsa.
Ebben az esetben a tolvaj nem fogja keresni és nem fogja érdekelni, hogy mit és hova építettek be a gépjárműbe. 

Miért is?
Azért, mert neki erre nincs szüksége. Ugyanis egy gépjárművet illető típus ismerettel, illetve felkészültséggel rendelkező tolvaj a védelmi kialakítás által alkalmazott úgynevezett elektronikai megszakítási pontokat, más szóval az immobiliser pontokat áthidalja. 

Ezt hogyan tudja megtenni?
Ehhez szükséges a gépjárművet illető típus ismeret és a felkészültség. Ennek köszönhetően a tolvaj tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy áthidalja az immobiliser pontokat. Ezek után persze ellopja(ák) a gépjárművet. 
A hozzáférhetőséget nem lehet kiküszöbölni azáltal, hogy „jól eldugjuk” a védelmi rendszer egységeit annak érdekében, hogy azt a tolvaj ne találhassa meg! A gépjárművédelemben nem létezik olyan, hogy „jól eldugom”!

A gépjárművédelemben a „hozzáférhetetlen” létezik, és a kettő dolog nem ugyanaz!

Ha „hozzáférhetetlenné” tesszük a gépjárművédelmet, a tolvaj azt nem tudja hatástalanítani, mert ahhoz szó szerint nem fér hozzá!

A Pajzs Technológia lényege, hogy hozzáférhetetlenné tesszük a kialakított gépjárművédelmet.


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...