Mi az a rablás és mi az a rablás gátló funkció?

A gépjármű rablás bűncselekmény lényege, hogy a gépjárművet használó személyt arra kényszerítik, hogy akarata ellenére adja át az általa vezetett, járó motorú gépjárművet. Ez a gépjármű eltulajdonítási mód még ha ritka is Magyarországon, de létező és valós bűncselekmény kategória. Az a bűnelkövető, aki a gépjármű elrablását valósítja meg, nem rendelkezik a gépjármű ellopásához szükséges ismeretekkel, felkészültséggel, illetve eszköztárral. Ezért számára elengedhetetlen, hogy a gépjármű motorja járjon, mivel azt ő képtelen lenne beindítani.

Hogyan lehet védekezni a rablásos bűncselekmények ellen?
Védekezni a gépjármű rablásos bűncselekmények ellen az úgynevezett rablás gátló funkcióval lehet. A rablás gátló funkció lényege, hogy amennyiben a járó motorú gépjármű ajtajait kinyitják, akkor a rablás gátló funkció bekapcsol. Egy meghatározott idő letelte után a bekapcsolást kísérheti hang és fényjelzés is, ami arra figyelmezteti a rablót, hogy a gépjármű hamarosan meg fog állni, illetve a külső környezetet, hogy a szóban forgó gépjárművel valami nincsen rendben.

Fontos!
A rablás gátló funkció önmagában semmit sem ér! A rablás gátló funkció akkor képes hatékonyan megvédeni rablás után is egy gépjárművet, ha a beépített rablás gátló funkció hozzáférhetetlen a rabló számára, amit ennek megfelelően lehetetlen szabotálni!
Az a szolgáltató, aki ezt nem így látja, sőt, ennek hangot is ad, az egy dilettáns, egy amatőr, aki komoly kockázati tényezőt jelent mindazokra, akiket a portékájával megtéveszt.A Pajzs Technológiájú gépjárművédelmi rendszereknél a képen látható összetevők biztosítják, hogy az alkalmazott rablásgátló funkciót nem lehet hatástalanítani.


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...