A motortérvédelem fontossága.

A hatékony gépjárművédelem kialakításánál elengedhetetlen a védeni kívánt gépjármű motorterének elektro- mechanikai módon történő lezárása!

Hogyan véd a Pajzs Technológia?

A beépítés fázisait 4 pontban mutatjuk be:


1.
A gépjárművédelmi rendszer minden elemét az adott gépjármű motorterébe építjük be.

2. Kizárólag olyan elektronikai pontokat szakítunk meg az indítás gátló funkció aktiválásához, amit csak a motortér kinyitása után lehetséges illegálisan inaktiválni. Fontos azt tudni, hogy így a tolvaj egy ellopásra kiszemelt gépkocsi motorterébe minden alkalommal be kell, hogy jusson! Ezért elengedhetetlen feltétel a motortérben történő elektronikai pontok megszakítása.

3. Ezek után a védelmi rendszerünk a gépjármű motorház tetejét belülről, elektro - mechanikusan elzárja a külvilág elől annak érdekében, hogy amikor be van élesítve a védelmi rendszer, ne lehessen kinyitni a gépkocsi motorház tetejét.

Az alábbi képeken a Pajzs Technológiájú gépjárművédelem alapját képező és a gépjárművek motorháztetejének nyitását, zárását koordináló elektro-mechanikai egység látható. Valamint nyíllal jelölve az egység a motortérben, beépítés után.


4. Természetesen ez még nem elég a biztonsághoz, mivel minden gépjármű rendelkezik olyan gyári hiányosságokkal, amiket szintén ki kell küszöbölni. Ez azt jelenti, hogy a gépháztető zárszerkezetét fém burkolattal vesszük körbe, ezenkívül a gépháztető nyitó bowdenjét egy fémszerkezetben rögzítjük. Így válik teljessé a motortérvédelem, vagyis így tudjuk elkerülni, hogy a tolvaj a gépháztetőt más illegális módon nyithassa ki.

Az alábbi képeken a gépjárművek zár és bowden védelmét biztosító mechanikai kiegészítők, melyek gépjárművenként egyedileg kerülnek kialakításra. Valamint nyíllal jelölve láthatóak a mechanikai kiegészítők, beépítés után.

A fentebb leírt és illusztrált munkafolyamatok után a gépjárműtolvaj nem tudja hatástalanítani a Pajzs Technológiájú gépjárművédelmet, autóvédelmet.
Aminek a végeredménye az, hogy:

az indítás gátló funkciónak köszönhetően:
meggátoljuk az álló helyzetben történő lopásokat.

a rablás gátló funkciónak köszönhetően:
meggátoljuk menet közben történő trükkös lopásokat és a rablásokat.

a hang és fényjelzést keltő riasztó funkciónak köszönhetően:
értelmetlenné tesszük a feltörésből fakadó károkozásokat.

Ezenkívül értelmetlenné tesszük az emeléssel, és a vontatással történő lopási cselekményeket is.


Magyarán önerőből tesszük lophatatlanná a gépjárműveket!


Miért válik értelmetlenné a gépjármű feltörése?

Azért válik értelmetlenné a gépjármű feltörése abban az esetben, ha az fel van szerelve Pajzs Technológiával, mert a hang és fényjelzést keltő riasztó funkciót nem lehet hatástalanítani. Ennek következtében a tolvaj nem szívesen „dolgozik” egy olyan gépkocsiban, amelyik üvölt, villog és figyelemfelhívást végez. Persze, ha valaki ott hagyja a táskáját, vagy más egyéb értéket az ülésen, akkor nem biztos, hogy egy tolvaj azt nem fogja ellopni. De ha nem lát benne semmi, számára könnyen ellopható dolgot a gépkocsiban, akkor biztos, hogy meg sem kísérli a feltörést például egy beépített rádióért, telefonért, „airbag-ért, stb. (Soha ne hagyjon értékeket és személyes tárgyakat a gépjármű utasterében és csomagtartójában, mert azok ellopását nem lehet meggátolni!)

Miért válik értelmetlenné a tréleres és a vontatásos lopási módszer?
Azért, mert a gépkocsi tolvaj a gépjárműveket szó szerint percek alatt tudja önerőből, azaz a saját motorjának a beindításával ellopni. Ennek oka a hiányos gépjárművédelem, a magas szintű felkészültség, és az adott gépjármű típus ismerete.

Ezenkívül ott van az is, hogy egy őt igazoltató rendőr elől menekülni nem tud, ami nagy kockázatot jelent a számára.

Gondoljunk bele logikusan! Miért lopjon a tolvaj trélerrel, ha erre nincsen szüksége? Ez számára értelmetlen, ebből fakadóan ezt a lopási módszert nem is alkalmazza.

Fontos tudni, hogy a gépjárművek motorháztetejének akár elektronikus, akár mechanikus úton történő lezárása nem azonos a Pajzs Technológiájú gépjárművédelemmel, autóvédelemmel!


© 2005 - 2023 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-13 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...